menu
Word Lid
Vlaams Belang bedankt voor ‘air asiel’

Tom Van Grieken: “Als het van sommigen afhangt, krijgen we naast de veerdienst over de Middellandse Zee, morgen ook nog een heuse luchtbrug.”

Het Vlaams Belang deelt absoluut niet de algemene euforie over de oprichting van zogenaamde ‘hotspots’ op nog niet nader bepaalde plaatsen in Noord-Afrika. Van het – reeds meermaals opgerakelde – plan om asielkantoren in Noord-Afrika op te richten, hoeft immers geen duurzame oplossing verwacht te worden. Wel integendeel, want van dergelijke centra – waar men hoort dat men Europa binnen mag – dreigt een ongelofelijke aantrekkingskracht uit te gaan op mensen uit heel Afrika en het Midden-Oosten.

Een oplossing voor de kwestie van de illegale immigratie is het al evenmin. Al wie een positief antwoord krijgt, wordt dan met ‘Air Asiel’ naar Europa over gevlogen. Degenen die afgewezen worden zullen echter niet braaf naar huis terugkeren (nadat ze vaak duizenden kilometers hebben gereisd en op een paar honderd kilometers van de meet staan), maar zullen alsnog illegaal de oversteek naar het ‘Beloofde Continent’ proberen te maken.

Het is niet de eerste keer dat wordt gejuicht over oplossingen die er geen zijn. Toen exact twee jaar geleden werd beslist om de ‘operatie Sophia’ te versterken, luidde het ook al veelbelovend dat Europa de Middellandse Zee ‘op slot ging gooien’. In de praktijk gebeurde – met het inleggen van een feitelijke veerdienst – precies het omgekeerde en werd de illegale immigratie gefaciliteerd in plaats van tegengehouden.

Als het van sommigen afhangt, krijgen we naast de veerdienst over de Middellandse Zee, morgen ook nog een heuse luchtbrug. Het voorspelbare resultaat van de groots aangekondigde plannen is dat de immigratie naar Europa nog wordt aangemoedigd, in plaats van aan banden gelegd. De enige duurzame oplossing voor Europa bestaat uit opvang en hulp en eigen regio, in combinatie met een beleid naar Australisch model.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF