menu
Word Lid
Vlaams Belang geeft rusthuisbewoonsters rozen voor moederdag

Vlaams Belang geeft rusthuisbewoonsters rozen voor moederdag

Deze moederdag, zondag 8 mei, ging de Aalsterse afdeling van het Vlaams Belang de woonzorgcentra rond om elke vrouwelijke bewoner een roos te geven. “Op moederdag worden mama’s in de bloemetjes gezet, dat is traditie,” stelt voorzitter Robin Gouwy. “Een lach kunnen toveren op de vele gezichten van de bewoonsters, dat is waarvoor we het doen.”

“In feite verdienen moeders het elke dag om in de bloemetjes gezet te worden. De vrouwen die hier verblijven zijn, voor het overgrote merendeel, ook iemands moeder. Als samenleving is het belangrijk om onze ouderen te eerbiedigen”, vervolgt Gouwy. “In de nasleep van de coronacrisis behoeft het geen uitleg dat de woonzorgcentra, zowel zij die zorgen als zij die er verblijven, het niet onder de markt hebben.”

Een klein gebaar, een teken van appreciatie, dat is geen moeite voor al hetgeen ze voor ons gedaan hebben en doen.”

“Op een symbolische dag als deze de mensen gelukkig maken, en hopelijk de vele zorgen die gepaard gaan met de alsmaar stijgende kost voor het verblijf en de druk die het personeel ervaren heeft even laten vergeten, is elke moeite waard”, besluit Gouwy. “We hopen dat iedereen hier nog veel, terecht, in de bloemetjes gezet mag worden.”


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF