menu
Word Lid
Vlaams Belang voert protest tegen uitbreiding Kevser-moskee

Donderdagavond protesteerde Vlaams Belang Aalst in op het iconische Hoveniersplein tegen de uitbreiding van de Turkse Kevser-moskee in de Binnenstraat. “Net zoals de vele andere Vlaamse steden waar Vlaams Belang - met succes - actie voerde tegen de komst van een megamoskee, heeft ook Aalst geen nood aan een dergelijk megalomaan project,” stelt gemeenteraadslid Steve Herman (Vlaams Belang). “Diyanet-moskeeën zijn bovendien een voedingsbodem voor radicalisering, waar haatpredikers mensen opzetten tegen onze manier van samenleven.”

“Dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen na drie eerdere weigeringen, met name één door het Aalsters schepencollege en twee door de provincie, nu de provincie onder druk zet om alsnog groen licht te geven, is onaanvaardbaar,” vervolgt Herman. “De moskee zou, na uitbreiding, haar capaciteit dermate vergroot zien dat men in de buurt een nog grotere mobiliteitsdruk zou ervaren. Dit kan de omgeving niet trekken.”

Dit is een signaal dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen niet kan negeren”

Dat de staande manifestatie plaatsvond op het Hoveniersplein, was geen toeval. “Het Hoveniersplein, met de Carnavalswerkhallen op de achtergrond, staat symbool voor de rijke Aalsterse cultuur en traditie,” zo reageert Herman. “Hetgeen imams in dergelijke moskeeën verkondigen staat haaks op de jovialiteit en goedlachsheid, waarvoor Aalst gekend staat.”

“We kijken reikhalzend uit naar de uitspraak in het beroep dat Stad Aalst aanhangig heeft gemaakt bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Na 3 weigeringen toch doorduwen, dat kan immers niet ernstig genomen worden,” besluit Herman. “Aalst geeft vandaag nogmaals een duidelijk signaal: geen uitbreiding van de Kevser-moskee!”


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF