menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt spoedbijeenkomst van Commissie Veiligheid

Vlaams Belang vraagt spoedbijeenkomst van Commissie Veiligheid

Lid van de Commissie Veiligheid Steve Herman (Vlaams Belang) heeft vandaag om een spoedbijeenkomst van de Commissie verzocht. “Hoog tijd dat de rechtsorde in onze stad hersteld wordt,” stelt Herman. “Het is ongehoord dat onze burgers niet kunnen gaan en staan waar ze willen, zonder een sluimerend gevoel van voortdurende dreiging.”

“Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwe meldingen van overlast. Vele buurten worden geteisterd door straattuig. De voorbije periode was het Hoveniersplein niet weg te denken uit het nieuws,” vervolgt Herman. “De buurt kreunt onder het vandalisme, de drugsverhandeling en de vaak willekeurige aanvallen op onschuldige passanten en buurtbewoners. De politie staat er machteloos bij, en komt naast middelen en personeel vooral daadkracht tekort.”

Een zero tolerance-beleid dringt zich op

De steekpartij van afgelopen weekend, waarbij de uitbater van café Den Heiligen Gheest nipt aan de dood wist te ontsnappen, was de finale druppel die tot deze aanvraag leidde. “Horeca-uitbaters zijn al eerder het doelwit geweest, en ook steekpartijen zijn schering en inslag. Dit voorval van zuivere brutaliteit en barbarij, is iets wat niemand zou mogen vrezen,” besluit Herman. “Een zero tolerance-beleid dringt zich op. Enkel de harde aanpak zal een rem zetten op deze steeds escalerende situatie. We moeten koste wat kost vermijden dat onze stad een tweede Brussel of Antwerpen wordt.”


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF